Selecteer een pagina
Blog & Tips

Linkbuilding? Wat is dat?

 1. Introductie
 2.  → 
 3. Tips
 4.  → Linkbuilding? Wat is dat?

Linkbuilding? Wat is dat?

door | feb 5, 2020

Simpel gezegd is dit het bouwen van een netwerk online op websites die een link naar jouw website bevatten. Google neemt deels mee hoeveel links er van en naar websites gaan in de ranking van jouw website. Vandaar dat het belangrijk is dat gedurende de jaren een netwerk online wordt opgebouwd van links. Je kan links op je eigen website plaatsen die verwijzen naar een andere pagina (backlinks), maar van grotere invloed zijn de links die verwijzen van een andere website naar jouw website (backlinks). Echter voordat je jouw link deelt met andere websites, moet je wel je eigen content op orde hebben.

Verschillende manieren om backlinks te verkrijgen

Er zijn vijf manieren om aan linkbuilding te doen:

 • Je website inschrijven bij bijvoorbeeld de Goudengids of Startpagina.nl
 • Een andere website naar jouw pagina laten linken
 • Bloggen op andere websites en vervolgens een linkje plaatsen naar jouw website
 • Delen van linkjes op je social media
 • Kopen van links (al raad ik deze af)

Wanneer je linkjes plaats op een andere website of in verschillende blogs is het wel aan te raden dat deze met jouw branche te maken hebben.

Linkbuilding van vroeger en nu

Enkele jaren geleden was het zo dat Google er nog niet goed op had gelet hoe de links verkregen werden. Je kon ze toen gemakkelijk kopen en je pagina stond hoger in Google. Het bouwen van meerdere eigen websites om alleen de link te plaatsen werkt ook niet meer. Tegenwoordig moet je kunnen verantwoorden hoe je aan die links bent gekomen en moet de website waar jouw link op staat van goede kwaliteit zijn. Ga dus zorgvuldig om met het verkrijgen van je online linknetwerk.

Enkele tips hoe je kan gaan linkbuilden:

 • Kijk welke sites naar je concurrenten linken. Neem hier contact mee op. Het zou best kunnen dat deze ook naar jouw website willen linken.
 • Meld je aan bij algemene websites die met je branche te maken hebben.
 • Reageer op blogs of forums die met je branche te maken hebben. Vermeld hierbij de link van je website.
 • Bouw je online linknetwerk rustig op en ga niet meteen overal op reageren. Het snel opbouwen van links kan Google als negatief beoordelen!

0 reacties

Een reactie versturen

Over iLokaal

iLokaal is een initiatief en handelsmerk van DuurzaamMedia om lokale en regionale ondernemers te ondersteunen o.a. op het gebied van online ondernemen, AVG, webdesign en online marketing.

Recente berichten

De missie van iLokaal is om lokale en regionale ondernemingen te helpen. Om je alvast op weg te helpen, delen wij onderstaande items kosteloos met jou! Lees ook Historie & Missie.

Gratis Website Scan

Wil je gratis bruikbare tips ontvangen die je helpen bij het optimaliseren van je website en marketinginspanningen?

Laat een gratis website scan doen! Jouw website wordt op ruim 70 punten geanalyseerd en je ontvangt het rapport binnen 24 uur.

3 Stappen naar Online Succes formule

Wij leren je wat je zelf beter kunt doen en ontzorgen je volledig bij wat een professional voor je hoort te doen. Jouw online succes hangt af van de samenwerking en collectieve inspanning van jou en jouw online marketingbureau.

Wij delen graag GRATIS onze "3 stappen naar Online Succes" formule met jou.

Werken bij iLokaal

Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging en wil je echt het verschil maken voor lokale en regionale ondernemers? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe Talenten en Freelancers. Bekijk onze openstaande posities en wellicht kom jij binnenkort ons team versterken!

Waar kunnen wij je bij helpen?

Heb je de ambitie om jouw bedrijf te laten groeien, maar weet je niet hoe of waar je moet beginnen? Wij hebben de oplossing voor jou! Plan vrijblijvend een telefonisch of chat adviesgesprek in.

Algemeen

Je kunt contact met ons opnemen via de contactpagina of chat of je kunt ons bellen 0851110239

Klant worden?

Neem voor de mogelijkheden contact met ons op via de chat of samenwerkingspagina of plan een adviesgesprek in.

Bestaande klanten

Wij adviseren bestaande klanten contact met ons op te nemen via de klantenservice of chat.