Welkom bij iLokaal

Bij iLokaal geloven we sterk in persoonlijke aandacht en flexibiliteit. We zijn er om jou, als lokale of regionale ondernemer, te ondersteunen bij het verbeteren van jouw bedrijfspresentatie en het aantrekken van online klanten.

Historie & Missie

ilokaal landkaart 2

Werken bij iLokaal

Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging en wil je echt het verschil maken voor lokale en regionale ondernemers? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe Talenten en Freelancers. Bekijk onze openstaande posities en wellicht kom jij binnenkort ons team versterken!

Algemeen

Je kunt contact met ons opnemen via de contactpagina of je kunt ons bellen 0320 - 798552

Klant worden?

Neem voor de mogelijkheden contact met ons op via de samenwerkingspagina of plan een adviesgesprek

Bestaande klanten

Wij adviseren bestaande klanten contact met ons op te nemen via de klantenservice

UX Design en SEO
Geplaatst op: 18 feb 2024

UX Design en SEO: Hoe je webdesign optimaliseert voor vindbaarheid en gebruikerservaring

In het digitale tijdperk, waarin online aanwezigheid van vitaal belang is, zijn er twee cruciale elementen die het succes van een website bepalen: gebruikerservaring (UX) en zoekmachineoptimalisatie (SEO). Dit uitgebreide artikel onderzoekt hoe je deze twee essentiële aspecten kunt combineren om een website te creëren die niet alleen goed presteert in zoekmachines, maar ook aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk is voor bezoekers.

 

De samenhang tussen UX Design en SEO

Hoewel UX design en SEO vaak als afzonderlijke disciplines worden beschouwd, zijn ze nauw met elkaar verbonden. Een website die is ontworpen met een focus op een naadloze gebruikerservaring heeft vaak ook de juiste elementen voor een goede SEO. Hier zijn enkele manieren waarop ze elkaar beïnvloeden:

 

Snelle Laadtijd: Een snelle laadtijd is cruciaal voor zowel UX als SEO. Bezoekers verlaten trage websites snel, wat de bounce rate verhoogt en de rangorde in zoekresultaten kan schaden.

 

  • Mobielvriendelijkheid: Mobielvriendelijke ontwerpen verbeteren de UX voor mobiele gebruikers en dragen bij aan hogere zoekmachineposities, aangezien Google mobielvriendelijke websites waardeert.

 

  • Inhoudsstructuur: Een goed ontworpen navigatie en logische inhoudsstructuur verbeteren de gebruikerservaring en maken het voor zoekmachines gemakkelijker om de inhoud te indexeren.

 

  • Kwaliteitsinhoud: Hoogwaardige inhoud die aansluit bij de behoeften van gebruikers is gunstig voor zowel UX als SEO. Het zorgt voor betrokkenheid en trekt organisch verkeer aan.

 

De juiste balans vinden

Het optimaliseren van een website voor zowel UX als SEO kan een uitdaging zijn, omdat soms wat goed is voor de ene factor, schadelijk kan zijn voor de andere. Daarom is het vinden van de juiste balans essentieel. Hier zijn enkele strategieën:

  • Responsief ontwerp: Zorg voor een responsief ontwerp dat zowel op desktops als mobiele apparaten goed werkt.

 

  • Snelle laadtijd: Optimaliseer afbeeldingen en gebruik caching om de laadtijd te verkorten.

 

  • Zoekwoordoptimalisatie: Gebruik relevante zoekwoorden op een natuurlijke manier in inhoud en koppen, zonder afbreuk te doen aan de leesbaarheid.

 

  • Gebruiksvriendelijkheid: Maak gebruik van intuïtieve navigatie en duidelijke oproepen tot actie voor een betere UX.

Neem een kijkje bij

Onze recente nieuwsberichten

Neem een kijkje bij

Onze recente projecten

Redenen om met ons

Samen te werken

Vriendelijke lokale tarieven

Geen lange vaste contracten

Alleen betalen voor wat je echt nodig hebt

Werken met gedreven talenten en freelancers

Een klantenservice die altijd goed bereikbaar is

Duidelijke afspraken en een planmatige werkwijze

Bedrijfsgroei en persoonlijke ontwikkeling staan bij ons bovenaan

Geïnteresseerd?

Samen te werken?

Heb je hulp nodig bij de online groei van je bedrijf? Of wil je een nieuw webdesign? Dan vind je in iLokaal een uitstekende partner! Wij helpen je graag met o.a. je webdesign, een Facebook campagne, het creëren van een huisstijl of het beter vindbaar maken van je bedrijf in Google.