Welkom bij iLokaal

Bij iLokaal geloven we sterk in persoonlijke aandacht en flexibiliteit. We zijn er om jou, als lokale of regionale ondernemer, te ondersteunen bij het verbeteren van jouw bedrijfspresentatie en het aantrekken van online klanten.

Historie & Missie

ilokaal landkaart 2

Werken bij iLokaal

Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging en wil je echt het verschil maken voor lokale en regionale ondernemers? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe Talenten en Freelancers. Bekijk onze openstaande posities en wellicht kom jij binnenkort ons team versterken!

Algemeen

Je kunt contact met ons opnemen via de contactpagina of je kunt ons bellen 0320 - 798552

Klant worden?

Neem voor de mogelijkheden contact met ons op via de samenwerkingspagina of plan een adviesgesprek

Bestaande klanten

Wij adviseren bestaande klanten contact met ons op te nemen via de klantenservice

Het belang van responsief webdesign voor online vindbaarheid
Geplaatst op: 18 aug 2023

In de huidige digitale wereld is een sterke online aanwezigheid essentieel voor bedrijven en organisaties. Of je nu een klein lokaal bedrijf bent of een wereldwijd merk, vindbaarheid op het internet is van cruciaal belang om klanten te bereiken en te groeien. Een van de belangrijkste factoren voor het verbeteren van online vindbaarheid is responsief webdesign.

Wat is responsief webdesign?

Responsief webdesign is een benadering van het ontwerpen en ontwikkelen van websites die zich automatisch aanpassen aan verschillende schermgroottes en apparaten. Of een bezoeker de website nu bekijkt op een desktopcomputer, laptop, tablet of smartphone, een responsieve website zorgt ervoor dat de inhoud en lay-out optimaal worden weergegeven.

 

Waarom is responsief webdesign belangrijk voor online vindbaarheid?

Er zijn verschillende redenen waarom responsief webdesign belangrijk is voor online vindbaarheid. Ten eerste verbetert het de gebruikerservaring. Zoekmachines hechten veel waarde aan een goede gebruikerservaring, en een responsieve website zorgt ervoor dat bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren en de inhoud kunnen lezen, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken. Dit kan leiden tot lagere bouncepercentages en langere bezoektijden, wat zoekmachines als positief beschouwen.

Ten tweede kan responsief webdesign helpen om het bouncepercentage te verlagen. Een bounce treedt op wanneer een bezoeker de website verlaat na slechts één pagina te hebben bezocht. Responsieve websites verminderen het bouncepercentage omdat bezoekers gemakkelijk door de site kunnen bladeren en toegang hebben tot relevante inhoud.

Ten derde wordt mobielvriendelijkheid steeds belangrijker voor online vindbaarheid. Belangrijke zoekmachines, zoals Google, beschouwen mobielvriendelijkheid als een rangschikkingsfactor. Dit betekent dat responsieve websites vaak hoger worden geplaatst in zoekresultaten dan niet-responsieve sites, wat resulteert in meer zichtbaarheid.

Ten vierde heeft responsief webdesign voordelen voor SEO. Met een responsieve website heb je één URL voor al je content, wat gunstig is voor SEO. In tegenstelling tot aparte mobiele sites, vermijd je duplicatie van inhoud en de daaruit voortvloeiende SEO-problemen.

Ten vijfde kunnen responsieve websites leiden tot snellere laadtijden. Responsieve websites zijn meestal lichter en hebben kortere laadtijden op mobiele apparaten. Snelle laadtijden zijn een andere factor die zoekmachines in overweging nemen bij het rangschikken van websites.

 

Tips voor effectief responsief webdesign

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te zorgen voor effectief responsief webdesign. Hier zijn een paar tips:

  • Begin met een mobiel-eerste benadering. Dit betekent dat je eerst ontwerpt voor mobiele apparaten en vervolgens opschaalt naar grotere schermen.
  • Gebruik vloeiende lay-outs. Vloeiende lay-outs gebruiken percentages in plaats van vaste pixelwaarden om elementen op de pagina dimensie te geven. Dit zorgt ervoor dat de lay-out automatisch wordt aangepast aan de grootte van het scherm.
  • Optimaliseer afbeeldingen. Zorg ervoor dat afbeeldingen geoptimaliseerd zijn voor verschillende schermgroottes om laadtijden te minimaliseren.
  • Test op verschillende apparaten. Test de website op desktops, laptops, tablets en smartphones om ervoor te zorgen dat alles correct wordt weergegeven.

Neem een kijkje bij

Onze recente nieuwsberichten

Neem een kijkje bij

Onze recente projecten

Redenen om met ons

Samen te werken

Vriendelijke lokale tarieven

Geen lange vaste contracten

Alleen betalen voor wat je echt nodig hebt

Werken met gedreven talenten en freelancers

Een klantenservice die altijd goed bereikbaar is

Duidelijke afspraken en een planmatige werkwijze

Bedrijfsgroei en persoonlijke ontwikkeling staan bij ons bovenaan

Geïnteresseerd?

Samen te werken?

Heb je hulp nodig bij de online groei van je bedrijf? Of wil je een nieuw webdesign? Dan vind je in iLokaal een uitstekende partner! Wij helpen je graag met o.a. je webdesign, een Facebook campagne, het creëren van een huisstijl of het beter vindbaar maken van je bedrijf in Google.